April 29, 2010

Eugene's version

Original version vs. Eugene's version

1. American Idol - American I know
2. Popcorn - Keropok okon ( okon means different in Bidayuh)
3. Scorpion - Scorspion ( I don't know what it means, but I like the way he pronounces it)
4. Roda..roda..Kuala..Lumpur (lagu tema drama police traffic TV2) - Roda..roda..tanah..rumput..(Eugene's new lyrics)
5. Download - Denload
6. System up - System job

April 27, 2010

Honda Freed

Honda Freed is now in Kuching,
yours at only RM113,980.

Only konon, macam la mampu nak beli..ngeh ngeh ngeh..







April 7, 2010

Dr. Kon medical and skin clinic 2010

-->
‘What happens to your lips?!’
Itulah soalan cepu emas yang sering saya terima sejak beberapa hari ni.
Saya cuma mampu menjawap ‘ntah la’ sambil tersenyum sinis; bukan sombong, tapi tak dapat nak senyum lebar sebab sakit bibir pecah terutama sekali bibir belah atas.

So petang semalam saya pun pergi meminta pertolongan pakar dari Dr. Kon.
Doctor cakap ini ialah lips eczema. Dia bagi ubat dan bibir saya akan sembuh dalam masa 10 hari. Tapi kalau tak sembuh juga kena datang balik. Datang balik maksud nyer kena bayar lagi..huhu..harap-harap sembuh la bibir ku ini, dan boleh la daku bergaya semula dengan gincu bibir.

Ini lah ubatan nyer..
Ada 3 jenis, the blue pills tu kena ambil 2 kali sehari, dalam masa ½ jam selepas makan tidak dibenarkan baring, takut nanti kena gastric pulak. Cream yang paling kecil, size sekecil ½ little finger tu pun perlu disapu sebanyak 2 kali sehari. Dan 1 lagi ialah lip conditioner SPF 15 – NEOStrata.

Total damage RM72.

Sebenarnya saya biasa ke skin specialist Dr. Dominic Songan. Tapi kali ni nak try Dr. Kon sebab ada orang cakap ubat kat sini lebih berkesan. erm..kita tengok la nanti okey.

Kepada sesiapa yang ada masalah kulit boleh la ke:
Dr. Kon Ka Hin
N.19G, LOT 503, GROUND FLOOR,
AL-IDRUS COMMERCIAL CENTRE,
JALAN KULAS TENGAH,
93400 KUCHING
TEL: 082-424996

Clinic hours:
Monday-Saturday
8.15am-12.15pm
3pm - 6pm
4.15pm-8.15pm
4.15pm-9.15pm

Sunday & Public Holidays
9.00am-12.00pm
*Saturday afternoon 3pm - 6pm

Bukan nak promote; cuma susah nak cari review clinic kat Kuching ni, just nak bagi guide sikit.
Selamat mencuba and doakan semoga bibir ku cepat sembuh..:)

*Latest update: Jan 2017

Langit petang

These photos were taken while we're on our way back from work yesterday at about 6.45pm

What do you see?

Saya nampak kerbau yang tertanduk.
Dan tanduk itu bukan nyer tanduk biasa, tanduk itu berwarna pelangi.
Mesti anda tak nampak warna pelangi tu kan, sebab gambar ni cuma diambil menggunakan handphone saya yang serba kurang canggih itu..

Indah kan alam ciptaan Tuhan.