March 30, 2016

Mamutik Island, Sabah

We have been to Sapi Island, been to Manukan Island too.
So, this time, we try a smaller island - Mamutik.

Indeed, this smaller island has a super clear sea water, a great place for snorkeling.  Clean, white, sandy beaches too.

Unfortunately, when we were there earlier this month, the weather was super hot and it is also the jellyfish season.  Lots and lots jellyfish floating in the clear water, scary.  But according to the life guard, it is not really a big deal, if you got stings by the jellyfish, just come over to the life guard booth, they will spray the vinegar (cuka) on the effected area - that's is the only cure.. interesting!

And also according to the guard, when the water gets hotter, all the jellyfish will return to the deep sea.  True enough, around 10am there are fewer jellyfish around, and we can start our snorkeling activity.

We left the island around 1pm, cannot stay for too long, its just too hot during.  We were told that they have not had any rain in that area for 3 months.  
Wow, Kuching banjir tapi Sabah kemarau pulak.

Emmett's idea on chicken pox

Emmett:  Mummy, is chicken pox fever really exist on our earth?
Mummy: Yes.  Why?
Emmett: How do we get infected?  Is it when the chicken tuk tuk (pecked) us?
Mummy:  No, sayang, you can get the infected if you get near to someone who got infected.
*haiya, I also dunno how best to answer him, must google on chicken pox soon.

Emmett at 7 years n 6 months.
Gigi ke-2 dia tercabut masa kami di Tenom.  Gigi pertama dia masa kat sekolah.

March 28, 2016

Kuching Food Truck | Hungry Dino

Now that we have food trucks in Kuching,  why not take the opportunity to try out these  food prepared by our young generation.  We not only have 1 but 3 food trucks in total around Kuching at the moment.

So, here's our 1st food truck experience in Kuching.  The Hungry Dino.

They are located at Jalan Laksamana, near Maybank.  Opens from 7.30pm.
*update Sept 2016, they will be at Kai Joo Lane night market every Friday and Saturday.

The menu..

We had..
Aglio E Olio - RM7
Chicken sandwich and pulled beef sandwich - RM8 & RM9 each.
You can choose between the white or the black charcoal bun, but my kids don't like the look of the black bun, so we choose the normal white bun.

Overall the sandwiches are a bit dry and the pasta a bit bland.
Maybe my expectation was too high due to the 'Eat Street' show on 'NatGeoPeople' channel.  But, it all good, and we will come back again for sure.

The search for another 2 food trucks continues..

March 26, 2016

Chopstick Garden, i-Com Square, Kuching

This place is new, it's clean.
Lots of food and pack with people, especially during lunch time.


 Char Siew pau - RM2.20
Emmett's favourite



 

March 24, 2016

KWSP | Saya pilih 8%

Kenapa saya pilih 8%..
  1. Sebab saya suka angka 8 - jawapan seorang kaki gamble.
  2. Sebab duit aku, suka hati aku nak buat apa - jawapan orang manas.
  3. Sebab aku tak suka orang control duit aku - jawapan seorang Queen Control.
  4. Sebab saya boleh melabur di tempat yang boleh mendatangkan keuntungan yang lebih tinggi dari EPF - jawapan seorang yang rasa dirinya bijak pasal pengurusan kewangan.
  5. Sebab saya nak keluarkan duit saya bila-bila saya suka, tak nak tunggu 55 tahun, or 60 or 65 (or bila-bila gomen tukar policy) - jawapan orang kaisu.

Soalan lazim:
Q: Tak takut ke kene potong cukai lebih banyak?
A: Banyak lagi cara lain nak dapatkan rebat cukai, bukan dengan cara epf je pun. Rajin-rajin la membaca untuk mendapatkan tips dan impak yang berpatutan. Lagipun, gaji bukan besar mana pun nak kene bayar cukai sampai berjuta-juta.

Q: Rugi ooo nanti tua tak dapat banyak duit.
A: Yang awak habiskan terus duit yang ada sekarang apsal? Refer balik ke alasan bernas #4.

Itu je la ceramah bijak ringgit kita kali ni, malas nak buat analysis panjang-panjang, malas nak buat auto-calculate guna excel bagai.

Selamat Hari Gaji, semua.  Adios.

March 22, 2016

Salam's Curry House, Kota Kinabalu

This mamak kopitiam is located right behind our hotel - Marina Court Resort.

Too lazy to walk a distance on our last day in KK, we settled for the nearest breakfast place that we can find.

Luckily we make the right decision, the food were great.

We had..

 
 Roti cheese telur

Poori - a bit sour, taste also similar to Tosai, I would prefer a deep fried poori.

Murtabak kambing

Drinks - milo ais and 2 teh tarik.

Total cost - RM27.10

March 21, 2016

Nando's at Oceanus Mall

Kesian jugak Oceanus Mall, Kota Kinabalu, ni.  Lokasi bukan main strategic lagi.  Tapi kedai banyak dah tutup dalam tu.  Ingatkan nak makan kat Sushi Tei, sekali tengok, dah tutup da.  Last-last kite makan kat Nandos je la.  Lagipun sekarang Nando's tengah Borneo Eklusif offer.

Order 1 set 1/4 chicken with 2 sides & get 2nd set half off.
We had, 4 sets of the 1/4 chicken, 2 Spark apple pomegranate drinks, 1 Chocolate Mud Cake, total RM101.90

Spark apple pomegranate - RM8.90 each


Chocolate Mud Cake - RM12.90

Offers end 31st March 2016 kalau tak silap.

My Spending KK-Tenom 2016

Kuching International Airport

Day 1
Taxi to KIA - RM26
Taxi to Imperial Boutec Hotel - RM30
Dinner at Filipino Market, Food - RM35, Drinks - RM5
Japan Boat Takoyaki - RM3.90 x 2
Supper at City Food Corner - RM18

Day 2
Breakfast at City Food Corner - RM23.60
Bus ride from KK to Tenom - RM20 per person
Oyong stop - RM5.60
Lunch - RM42
Tea break - Banana Cheese RM10
Lunch at Sweet Home Cafe - RM16

Day 3
Breakfast at Tenom Market
Fresh Banana - RM5
Hair salon - RM12
Lunch at Sweet Home cafe

Day 4
Breakfast at Chin Hin - RM28
Wit Foh coffee factory - RM44
Bus ride from Tenom to KK - RM20 per person
Oyong stop - RM10
Van from KK bus station to Marina Court Resort - RM30
Dinner at Nando's, Oceanus Mall - RM101.90
Japan Boat Takoyaki - RM3.90

Day 5
Breakfast - RM28 + RM11
Boat ride to Mamutik Island - RM130 for 3 adults 2 children
Snokeling gear rental - RM10 per set
Taxi to Jesselton - RM15
Tea break at Mamutik - RM16.50
Lunch at Jesselton - RM22
Taxi back to Marina Court Resort- RM15
Dinner - RM32

Day 6
Breakfast at Salam's Curry House - RM27.10
Taxi to KK Airport - RM30
Taxi to home - RM26

KK International Airport
Flight tickets for 2 adults and 2 children via MAS - RM1,035.60

March 19, 2016

Banana Cheese Fritters

Saya 1st time sebenarnya makan Banana Cheese Fritters ni.  Tu pun sebab tengok harga yang murah di Tenom, Sabah.  Banyak dijual di kedai minum dan gerai-gerai tepi jalan.


Kat Kuching, Banana Cheese Fritters ni biasa nyer harga around RM5- RM8 sepinggan.  Kat Tenom cuma RM3 - RM4 je.  Pisang nyer besar-besar pulak tu, sekali duduk boleh 2 pinggan yang habis, sedap untuk minum petang bersama kopi Tenom.

Kat Tenom ni, selain terkenal dengan kopi, rasa nyer agak terkenal juga dengan pisang kot, memang banyak la pisang kat market-market nyer.

Ni, saya beli pisang berangan di Tenom gak, RM5...nyumm.

March 16, 2016

The blowing ball

Jumpa bende ni kat kedai runcit di Tenom, Sabah.

Sepeket ni cuma RM1 je.  Teringat masa kecil dulu selalu main bende ni, sekarang my children tak tau bende-bende macamni.

Emmett's je yang seronok main, Eugene tak layan pun.

March 10, 2016

In My Kitchen #36



 Midin Belacan 


Chicken + Carrot + Potato 

Salted Egg

March 6, 2016

Eugene's swimming lesson 2016

Eugene's 1st swimming lesson for the year of 2016.