June 28, 2016

Shopping for handbag in Kyoto

Louis Vuitton on Shijo Street not far from Nishiki market.

 No, I did not purchase any bag from the above brand.
 I am looking for something local, something made in Japan.

Here's my catch..
Made in Japan, it is.  The leather is soft and it smells good too, i loike.

As a tourist, if your purchase is more than 5400yen, you are entitled to claim back your 8% tax.  Just bring your receipt, passport and your purchase to the Tax Refund counter, and you will get your cash back, even if you were paying using a credit card like I did.  Hihi more cash for me to spend at the market.
Refund must be done on the same day of the purchase.

June 27, 2016

From KIX to Kyoto

Muka mengantuk waiting for our midnight flight.  Thank God all 4 flights kami pergi dan balik semua on schedule, takde delay.  Thanks AirAsia.

Touch down at KIX dalam pukul 8am.
Perkara pertama selepas selesai immigration check point - Information counter at KIX.
 Pastu, gi tengok2 simcard, semua kat vending machine, tak sure nak beli yang mana satu, last2 memang whole journey kami kat Japan langsung takda beli simcard, semua depends on free wifi je, jimat gitu ;)

OK, singgah kat Family Mart beli air & snack dulu.

Ini Smoking Room, banyak juga jumpa smoking room ni kat area Kyoto, bagus sangat, biar diorang berasap dalam tu, takde la asap terbang ke sana-sini.


Jum beli train passes.  Seorang je yang perlu beratur, passport semua kene tunjuk kat counter.
Ini la tempat beli Haruka Express + Icoca card. harga dalam 3,600yen per person.

Jum masuk train terminal, ini kat depan tempat beli tu card tadi je, semua dekat-dekat, takde yang jauh kene jalan beribu batu macam kat KLIA2..haiss.
Ok, kita tunggu Haruka Express, train dah sampai jangan terus masuk tau, pekerja akan membersihkan tempat duduk dulu, pastu tempat duduk tu akan pusing (auto la) tukar arah.  Pernah tak tengok documentary pasal bende ni? Saya pernah, impress tau!
 Tunggu train kene beratur, kat mana2 train station memang kena beratur. Naik escalator pun beratur gak.
 Haruka Express ni akan berhenti kat station Tennoji & Shin-Osaka; for info Shin-Osaka tak sama dengan Osaka Station.
Dalam 1 jam 30 minutes anda akan sampai ke Kyoto Station.

It was raining on the day we arrived in Japan.

My Spending | Kyoto-Osaka 2016

Day 1
Texas Chicken, KLIA2 - RM41.30
Famous Amos - RM20

Day 2
JR Haruka + Icoca - 13600JPY for 2 Adults 2 children
Harves - 250jpy
Lunch at Aeon Mall - 980jpy (ramen + rice + fried chicken) + 450jpy (takoyaki)
7E - 450jpy
Dinner - fried chicken 520jpy + Ebi tempura 880jpy

Day 3
Breakfast - sandwich - 197jpy
Entrance to Kiyomizu dera temple - 400jpy per adult, 200jpy per child
Mee Soba + cola, Otowan Waterfalls - 700JPY + 200jpy
Bun + green tea icecream - 350jpy each
Sushi belt - 630jpy
Gion - Bus ride + train
Icoca top up - 3000yen
Instant ramen - 220jpy
Dinner at Aeon 1600yen
Apple at Aeon - 198yen each

Day 4
Nishiki Market - Breakfast 680yen, shisheido foundation, 7500yen for knives, 800yen for octopus, berry - 498
Lunch at Aeon
T-shirt - 999yen
Isetan - 16800yen
Dinner at Aeon
Groceries at Aeon - 648yen for 2 peaches, Kit Kat Kyoto special ed.

Day 5
Haves - 102 for a pack of nuts (mamengo)
Fushimi Inari - 500yen for friedchicken, 500 BbQ pork, 350 for each keychain, 480 Tpri fridge magnet, 1020yen handkerchief, 4 Geisha Fridge magnets.
Lunch at Kyoto Station 1200yen
Icoca top up - 2000yen
Dinner 980yen

Day 6
Osaka Aquarium - 7700yen Kaiyuken passes for 4 person.
Aquarium keychains - 160yen each
Hamsandwich - 198yen, berry 120yen
Kuromon - 500 Scallop, 849yen for 2 peaches, 398 for strawberries
Lunch - 920yen
Dinner at Dotonbori - 1800yen
Sugi drugstore - 7500yen

Day 7
Breakfast take away from Kuromon
Lunch at Hanyu Food gallery
Dinner at Yodobasi - 3900yen
Asnas store - 631yen

Day 8
Breakfast at Hankyu
Daiso - 1280yen
Lunch at KIX - 1890yen
Departure Hall - RM114

Day 9
Texas Chicken - RM22
Wantan mee - RM17.90
Gardenia - RM8.30

Flight tickets KCH-KUL-KIX for 4 - RM5k.
Bus ride within Kyoto city is at fix rate of 230yen per adult, 120yen per child.
Hotels in Kyoto & Osaka range between rm450-rm850, most expensive during weekend.
Tune Hotel, KLIA2 - RM220