January 23, 2017

NK Grilled Kitchen, Batu Kawa

Petang ahad, tengah rehat-rehat malas di rumah, tekak tiba-tiba terasa nak makan pasta pulak.

Baring-baring sambil google tempat western food yang buka dan tak jauh dari rumah.  Terjumpa NK Grilled Kitchen; dekat je pun, tak salah pergi try.

Kami pun gerak, sampai situ dalam pukul 5.20pm, takde customer lain lagi masa tu.  Lepas order, kami pun duduk, tangkap-tangkap gambar, cantik gak restaurant ni.

  
 

Dalam 40 minutes makanan kami sampai, lama gak tu.
Grilled Supreme Chicken, RM20, ingatkan besar, tadi masa google nampak besar.  Anak-anak cakap sedap, cuma mushroom sauce nyer diorang tak suka sangat.

Next Pasta Oglio Olio, RM22.  Pasta nyer macam over-cooked, dah putus jadi pendek-pendek macam mee kuning la pulak.  Tastewise, rasa macam mee mamak pun ada gak.

Kami minum ni je, mineral water RM3, 100+ RM4

January 22, 2017

My kitchen wishlist 2017

This is considered as my kitchen wishlist #2.  My #1 wishlist was listed in 2009, I can say 90% of the them are done.

For this year, these are what I wish for..
Dish washer, ohh I would to have one of this.  We have been asking around in Kuching, with no luck so far.

Electrical pressure cooker, too much choices, not sure which one to get, plus I don't want to spend a fortune on this.

Ice maker - To have one of this would be so cooling :)

January 13, 2017

My Spending - KL Trip Jan 2017

Day 1:
Food paradise - RM4.50
Chocolate Shop - RM27.90
Taxi KLIA -> Putrajaya - RM64.20
ERL Putrajaya -> KL Sentral - RM14
Komuter KL Sentral -> Midvalley - RM1.60
Dragon-i Restaurant - RM17.05
Absolute Thai - RM54
Aeon - RM80.90
Supper at Coffee Bean

Day 2:
Nyonya colors - RM6.50

Forever 21 - RM30
Aeon member renewal - RM24
Aeon - RM445.80
Komuter Midvalley -> KL Sentral - RM1.60
Hokkaido cheese tart, Nu sentral - RM5.20
KLIA Express - RM55
Old town white coffee - RM12.90 + RM1 ice water

Gardenia - RM34

Hotel:
Cititel, Midvalley: RM239