December 31, 2013

Christmas Decor @ tHe Spring

Toys


December 30, 2013

Books/Novels (2013)

 Books/novels that I've read in 2013:
  1. E L James - Fifty Shades Of Grey
  2. E L James - Fifty Shades Darker
  3. Judith McNaught - Double Standard (again, for dunno how many times, the last time I read was in 2010)
  4. E L James - Fifty Shades Freed
  5. Jamie McGuire - Beautiful Disaster
  6. Sophie Kinsella - Can you keep a secret 
  7. Lorraine Heath - A duke of her own 
  8. Lisa Kleypas - Smooth Talking Stranger
  9. Susan Elizabeth Phillips - Heaven Texas (for the 2nd time)  
  10. Nicholas Sparks - A walk to remember 
  11. Susan Elizabeth Phillips -  Kiss an angel 
  12. Lisa Kleypas - Worth Any Price 
  13. Nicholas Sparks - The Notebook 
  14. Nicholas Sparks - Message In A Bottle
  15. Susan Elizabeth Phillips - The Great Escape
  16. Susan Elizabeth Phillips - This Heart of Mine
  17. Jennifer Cruise - Bet Me
  18. Lisa Kleypas - Love In The Afternoon  

December 29, 2013

Christmas Decor @Avenue K

Purple

  



December 28, 2013

Buku teks darjah 2

Dah berjaya ganti buku yang hilang hari tu baru la dapat pinjam buku untuk Tahun 2 pulak.

Total ada 7 buah buku.

Buku kerja pun dah dapat.
Ni nak kena buat kerja balut-membalut, kalau tak balut, jadi sayur la jawap nya.

Dulu saya sendiri yang balut buku sendiri, sekarang kena balut untuk anak pulak, bertuah betul anak-anak sekarang.

December 27, 2013

Beli ikan di pasar vs supermaket

Saya sebenarnya lebih gemar membeli ikan di pasar basah mahupun di pasar malam berbanding dengan supermarket. Sebab pada pandangan saya ikan-ikan di situ nampak fresh.  Tapi lately saya macam selalu kena 'tipu' oleh peniaga di pasar-pasar ni.

Contohnya petang tadi saya pergi ke pasar MJC,  saya ambil 1 ekor ikan yang harganya Rm16 sekilo.  Masa timbang saya tengok tak sampai 500g pun ikan tu, so agak-agak tak lebih daripada Rm8 la tu dalam hati.

Saya pun tambah lagi dengan 2 ekor ikan bawal kecil, lepas timbang pakcik ikan tu boleh tambah pulak 1 ekor untuk jadikan Rm10 kata nya, saya pun pasrah jer la.

Dah tu lepas letak dalam plastic semua dia cakap total Rm22.  Hehhh.. Ingat aku ni fail matematik ke?!!

Pasrah lagi, bayar jer la, malas nak buat drama dalam hujan renyai-renyai.  Tapi yang pasti saya tak kan beli ikan daripada pakcik tu lagi.  Kalau rajin memang tiap-tiap minggu nak beli ikan di Kpg Goebilt, baru la berbaloi-baloi.

Ni dia ikan-ikan nya.

Oh ya, orang cakap petua nak hilangkan hanyir ikan, rendam lah dalam air bilasan beras.  Kalau ingat saya buat gak, tapi jarang-jarang la.

December 19, 2013

Capitol Hotel, Bukit Bintang

A deluxe room on the 14th floor of Capitol Hotel, Bukit Bintang, KL.

An extra large double bed, nice but the bed is too soft and springy to our liking.

December 18, 2013

Pavlova at Alexis, the Gardens

I heard that the Pavlova here are great.
So we give it a try.

Yup, memang sedap, almost similar to the one at Serai.

So who won?  I'll have to say Alexis wins the title, just because it is less sweet as compared to Serai's.

This one is for take away. Yummy.
RM16.95 per slice.

December 16, 2013

Digital perm

My hair is getting too long, I thought of cutting it short, then again, I said why not perm it and if I don't like it, I can always cut it later.
So, I went to a salon last Sunday.

I opt for Digital perm..

See all the cables that wired to my hair...help...hot hot hot.

And the result.... tada...
hahaha..how I wish.
But I like my new wavy hair, I think I'm going to keep this hair style for another few months.
The Christmas mood is definitely On babehh...

December 14, 2013

KL trip Dec 2013 - Day 1

Bermula dgn flight delay selama 1 jam.
Dalam flight seatbelt sign pun on jer memanjang.
Masa landing - bedebup bunyi, isk..scary.
Dah beli taxi tiket kat KLIA (RM74.30) start perjalanan; taxi pulak boleh rosak kat area Dengkil. Haizzz!  Tunggu lagi dalam 40 minutes untuk dapat replacement taxi.

Di tempat kejadian.

Apapun, malam tu kami sempat gak gi tengok movie kat GSC Midvalley.
Tengok cerita Frozen (2013).
Nasib baik la sempat, kalau tak habis merajuk anak-anak, sebab dah janji nak bawa diorang tengok kat KL je, tak payah tengok kat Kuching dulu.

In the end, semua happy, dapat tido nyenyak malam tu.
Thank God, the rest of our journey all ran smoothly, and now we are back to our nest in Kuching ;)

Ohhh, esok nak gi tengok Frozen sekali lagi.weee...

Christmas Decor @ Midvalley

White

December 13, 2013

Lena Park (박정현) - My Wish (The Heirs OST)

The Heirs or known as The Inheritors in Malaysia dah pun sampai ke penghujung.
Best, happy ending
I'm gonna miss Kim Tan's handsome face, hope he will do another great drama soon.
For now let's enjoy the OST


환하게 웃어요 난 걱정하지 마요
hwanhage useoyo nan geokjeonghaji mayo
난 지금도 이렇게 웃잖아요
nan jigeumdo ireoke utjanhayo
난 못 잊을 테니까 나만 기억하면 되니까
nan mot ijeul tenikka naman gieokhamyeon doenikka
잊지 않을게요 웃어봐요
itji anheulgeyo useobwayo


환하게 웃어요 난 감사할 뿐이죠
hwanhage useoyo nan gamsahal ppunijyo
그대와의 추억이 있잖아요
geudaewaui chueogi itjanhayo
꼭 숨겨두었다가 혼자 꺼내보면 되니까
kkok sumgyeodueotdaga honja kkeonaebomyeon doenikka
보고플 땐 힘이 될 거에요
bogopeul ttaen himi doel geoeyo

마음으로만 난 그 댈 훔치고
maeumeuroman nan geu dael humchigo
마음으로만 난 그댈 안을게요
maeumeuroman nan geudael aneulgeyo
그것으로 돼요 나 때문에 아프지 마요
geugeoseuro dwaeyo na ttaemune apeuji mayo
눈길만 부딪쳐도 난 눈물 나요
nungilman buditchyeodo nan nunmul nayo

시간이 쌓이고 사랑도 길어지면
sigani ssahigo sarangdo gireojimyeon
미울 때 있을 텐데 다행이죠
miul ttae isseul tende dahaengijyo
다정했던 그대만 나를 안아주던 그 날만
dajeonghaetdeon geudaeman nareul anajudeon geu nalman
난 기억 할 테니 좋잖아요
nan gieok hal teni jochanhayo

마음으로만 난 그댈 훔치고
maeumeuroman nan geudael humchigo
마음으로만 난 그댈 안을게요
maeumeuroman nan geudael aneulgeyo
그것으로 돼요 나 때문에 아프지 마요
geugeoseuro dwaeyo na ttaemune apeuji mayo
눈길만 부딪쳐도 난 눈물 나요
nungilman buditchyeodo nan nunmul nayo

혹시 우연처럼 또 마주친대도 모른 척 나를 지나쳐가세요
hoksi uyeoncheoreom tto majuchindaedo moreun cheok nareul jinachyeogaseyo
심장이 찢어지듯 가슴은 울겠지만
simjangi jjijeojideut gaseumeun ulgetjiman
스치듯 잠시 그댈 볼 수 있게
seuchideut jamsi geudael bol su itge

마음으로만 난 그댈 탐내고
maeumeuroman nan geudael tamnaego
마음으로만 난 입 맞추면 돼요
maeumeuroman nan ip matchumyeon dwaeyo
미안하지 마요 어차피 다 내 몫인걸요
mianhaji mayo eochapi da nae mogsingeollyo
사랑해도 미안해해도 난 같아요
saranghaedo mianhaehaedo nan gatayo



English Translation

Smile brightly, don’t worry about me
I’m smiling like this right now
I won’t be able to forget, I’ll be the only one who remembers us
I won’t forget you so you can smile

Smile brightly, I’m just thankful
Because I have memories with you
I can hide them and take them out when I’m alone
It will strengthen me when I miss you

Only with my heart, I steal you
Only with my heart, I will hug you
That’s enough for me so don’t hurt because of me
Just locking eyes with you makes me shed tears

When time passes and our love grows
There will be times when I resent you so it’s a relief
Because I will remember you being affectionate and the days when you hugged me
So it’s good

Only with my heart, I steal you
Only with my heart, I will hug you
That’s enough for me so don’t hurt because of me
Just locking eyes with you makes me shed tears

If we run into each other like fate, please pass me by like you don’t know me
Even though my heart will cry like it has been torn into two
So I can see you for a short moment while you pass by

Only with my heart, I will want you
Only with my heart, I will kiss you
Don’t be sorry, this is my life
Whether you love me or feel sorry, I feel the same way

December 11, 2013

Jennifer Cruise - Bet Me

Been searching hi and low, finally found this book at Kinokuniya, KLCC


This book 'talks' A LOT.
Bubbly, Funny, Witty, Sexy.
I'm enjoying it.

December 2, 2013

Kayaking at Padawan River

I had an amazing soft adventure doing kayaking at Sarawak Kiri (left) river in Padawan area last week.

I went together with my officemate.
Us..at Kpg Benuk
Our stating point was from Kpg Benuk at 10.30am.
Beautiful scenery along the river
We make a quick stop at the waterfall.  This waterfall is truly a hidden treasure.  Since it was raining heavely last night, which make the water level quite high, We can kayak straight to the waterfall location.  This is the 1st I kayak-ed to a waterfall, normally I had to trekked my way to reach one.  Seriously enjoying it.

The hidden waterfall
We had an early lunch at Kpg Danu.  Since we are in the fruit season now,  we had lots of local durian and dabai for our desserts.  Yummmy!
Lunch break at Kpg Danu

We make a stop to take photos before reaching the end point.
Yippie, we did it!

We reached the end point at Kpg Semedang at around 2.30pm, where heavy rain started to pour.

We kayak-ed for 11km in total.  Along the river you can enjoy the wonderful scenery.  So calming.

The travel agent was great, 3 guides followed us throughout the trip,  they also provide a life jacket (a must wear) and also a waterproof bag (I brought my own which I won't if I knew in advance).

I must say that it was an amazing experience.

November 25, 2013

APTHAT Conference

Last week I attended this 2-days Asia Pacific Tourism, Hospitality & Technology conference.
One most important thing that I learned there was...

Hire for attitude, train for skill

100% agree.

well, except maybe for pilot post :)

November 24, 2013

Ender's game

Yesterday kami gi tengok Ender's game.


Pheww nasib baik sempat tengok, best tau cerita ni, tapi macam kurang publisiti, mesti dah tenggelam sebab cerita Thor.

Banyak sangat details dalam cerita,  hubby siap cakap nak cari buku nak baca.

Tapi ending ada tergantung sikit, it depends on how you interprete it.

Kalau ada part 2, pasti nak pergi tengok.

November 22, 2013

Beautiful November sky

This was how the sky looks like yesterday afternoon at around 5.30pm.


This is one of the many things that I love about Kuching - its beautiful sky!

November 21, 2013

Pandan Thai Delight (2013)

Pandan Thai Delight, RH Plaza, BDC, Kuching.
Tel: 082-459009


The main purpose why we had dinner here at the 1st place was to have this - pulut mangga (Mango Stickey Rice).  Nice, but the pulut is a bit tough, if they use Bario pulut, then it will be superb. Rm15


Pineapple rice - nice but hardly see any pineapple there. Rm13

Tapioca in coconut milk - nice,  but i would prefer it if they use gula apong (palm sugar) instead of the normal white sugar.  Rm5

They are many other desserts available here,  will come back again to try the pulut hitam and other sweet desserts.

November 17, 2013

SEB family Day

Last saturday we attended SEB's family day at Damai Resort.

The kids were having so much fun.



Look at that, a titanic sink at Santubong sea.  According to a staff here, the ship was there since December 2012.  The ship was supposed to deliver stones to Bintulu.  I dunno what's going to happen to that ship, hope its not going to stuck there forever.

Around noon time, Eugene starts complaining having sore throat.  I gave him some panadol syrup.

The next morning when he woke up, we noticed that his upper lips was a bit swollen, and some itchiness on the ankles and feet.  He bring him to Bibiana Teo' clinic.  Dr. Teo said that's scarlet fever.

After 1 round of antibiotics his fever and the swollen lips were gone.  Now still have slight reddish and itchiness at some parts of his body.

November 15, 2013

Jonathan - the winner of Apprentice Asia

Last week I had the opportunity of taking photo with Jonathan Allen Yabut, the winner of the 1st Apprentice Asia.

He was in our office, representing Air Asia to discuss something to do with flight arrangement.

I really admire him in the Apprentice show.
Young, humble and intelligent.  He is from Philippines btw.
Harap bukan kampung dia yang kena Typhoon Haiyan tu.
Happy giler dapat bergambar dengan dia.

Aside from the Philippine flag that he frequently pinned to his suit lapel (“Bought it from Kultura in SM Megamall on the way to Clark Airport, before flying to Malaysia”), Yabut also had another significant item from back home during the shoot: a rosary from his mother. - Apprentice Asia

November 12, 2013

New rate for astro

Received a love letter from Astro indicating 'new rate for your Astro subscription'.


Yeahh.. Majulah Astro dalam Malaysia!
ehh apa kes.

November 8, 2013

Buku teks pinjaman yang hilang

Apa yang berlaku sekiranya anak anda kehilangan buku teks yang dipinjam dari sekolah?

Memandang ini ialah tahun pertama Eugene meminjam buku, maka kami sebagai ibu bapa pun agak blur dalam menangani perkara-perkara seperti ini.

Kami ni bukan lah jenis yang suka berjumpa dan berborak dengan guru kelas.  Kami cuma akan berjumpa pada hari perjumpaan yang telah ditetapkan oleh pihak sekolah.

Kami tahu bedan cikgu sekarang dah semakin besar (tahu dari social media pun).  So kami pun tak nak la asyik nak gi jumpa cikgu-cikgu.

Tapi kadang-kadang saya rasakan yang sistem penyampaian maklumat dari pihak sekolah kepada ibupada kadang-kadang macam siaran tergendala.

Contohnya, anak saya dah hantar balik buku teks minggu lepas, ada 1 buku dah hilang.  Anak bagitau yang cikgu suruh ganti.  So kita assume ada surat suruh bayar gantirugi akan menyusul.

Pastu Jumaat ni tadi, ada budak yang dah dapat buku teks.  Tanya kat anak, dia cakap dia tak ada sebab tak ganti buku, dia tunjuk surat dari cikgu.

Ni surat dia.

Tak tau la ibubapa lain akan buat macammana, tapi bagi saya, saya terus jumpa cikgu kelas dengan tujuan nak bayar Rm5.80 tu.

Cikgu: Saya tak nak duit, saya nak buku ganti.
Me: Nak ganti?  Nak beli kat mana? (Mana la tau ada kat koperasi sekolah ada)
Cikgu: Kena cari la kat kedai-kedai buku.
Me: oooo (itu je la mampu saya cakap)

Minggu depan dah minggu terakhir sessi persekolahan.  Kena cepat cari buku ni.

Kita pergi ke 3 buah kedai buku di 3 buah shopping centre yang berlainan, nasib baik dapat jumpa kat kedai buku yang ketiga tu.

Perkara diatas dapat dipermudahkan sekiranya:
- Maklumat jelas bahawa buku yang hilang mesti diganti dengan buku.
- Buku teks tidak dijual di sekolah.
Maklumat tersebut boleh diletak kat papan kenyataan sekolah je pun.

Lagi elok sekiranya Koperasi sekolah ada menjual buku teks; melampau sangat kot angan-angan saya ni.

Macammana dengan sekolah di luar bandar?  Bukan senang nak cari kedai buku di pekan-pekan kecil. Hmmm..

Ini cuma ruahan serta pesanan dan peringatan kepada diri saya sendiri.  Tahun depan kalau buku anak hilang, cepat-cepat la gi beli.  Jangan tunggu sampai hujung tahun, takut nanti stock di pamasaran dah habis.

November 7, 2013

Eugene's Primary 1 Year End Test

BM Pemahaman 78%
BM Penulisan 92%
Matematik 88%
Pendidikan Moral 93%
Pendidikan Jasmani 78%
Pendidikan Kesihatan 75%
Pendidikan Dunia dan Sains Teknologi 87%
Bahasa Inggeris 90%
Bahasa Cina 68%

Harap dia akan lebih berusaha tahun depan.

Semalam dia jatuh pulak masa kat nursery. Kedua belah lutut dan lengan semua cedera.
Kesian dia.

Hari ini dia tak turun sekolah, so pagi tadi kami breakfast sama before hantar diorang ke nursery.
 
Si adik yang over happy, si abang yang agak sedih.

November 5, 2013

From my mum's garden

 Pictures taken in my mum's garden.
 

November 4, 2013

All Souls' Day 2013

As usual on All souls day we will go visit my brother's grave.
But this year I did my own flower arrangement.

Sebenarnya pagi tu dah plan nak beli yang dah siap disusun, tapi tengok2 bunga yang dah siap disusun macam agak layu.

So kite beli jer bunga batang yang dalam baldi tu dan susun sendiri.
Amat berpuas hati lah dengan hasilnya, bunga lebih padat, lebih segar, ikut citarasa sendiri.  Lain kali nak arrange sendiri gak;  andai masa mengizinkan la kan..

See All Souls' Day 2008

November 1, 2013

Instant Kampua Mee

1st time I saw this Instant Kampua Mee.
Only can be found in Sibu, Sarawak.
You just need to add in the Char Siew to make it more umph!

Ok, below is the Kampua Mee that I normally take for my morning breakfast nearby my office area.

This might not be the best kampua in Kuching, but it does give me the energy that I need throughout the morning in the office.

This plate of Kampua cost RM3 only :)