January 22, 2010

Clinic & Avatar

Yesterday we were on-leave, brought Emmett to clinic for injection.
He had 6-in-1 5th month's jab - Diptheria, Tetanus, Pertussis, Polio, Haemophilus Influenzae Type B & Hepatitis B. Total cost RM169.

His current weight is 7.93kg and head circumference at 43.5cm.
Sekarang dia dah pandai duduk walker, senang sikit nak jaga dah; sekali-sekala boleh juga prepare dinner, sebelum ni asyik tapao je, boring dah.
Tapi tidur malam dia sungguh la tak nyenyak, sekejap ngekk..sekejap ngekk..tak tau la apa yang tak kene..penat tau..boleh slim dibuat nye.

Berat Eugene dah 13.6kg, naik 0.9kg banding masa dia timbang on October last year. Appetite pun dah makin bertambah baik.

From clinic, we went to Gambier street, Mummy nak cari kain untuk buat cover sofa.
Misi kurang berjaya sebab banyak kedai dah tidak menerima tempahan until after Chinese New Year.
Nampak nya kena datang lagi lepas CNY ni, but at least we got the rough idea on the design and the price.

Dah settle semua perkara yang tertunggak, kami ke MBO untuk menonton Avatar.
Nasib baik la sempat tengok cerita ni kat wayang. Mula² dulu tak nak pegi tengok, sebab tak berkenan dengan muka blue monyet tu ;)
Totally worth watching; with great storyline and superb graphic effects.
No wonder la boleh menang banyak masa Golden Globe.

Hari ni seperti biasa kena turun opis..alang kah indah nya kalau hari-hari dapat buat keje sendiri dengan pocket yang sentiasa berisi...dreaming....zzz

4 comments:

Sumuk said...

aok, avatar mmg best. 'movie of the decade' for me personally. one day i want to watch it again, when i can decide i can withstand the time it took to finish it.

lvynana said...

Aku tek kotan seronok nangga, sik sedar masa berlalu ;)

Willie a.k.a Reptoz said...

Wah... can't wait to watch avatar.

fonsusz said...

haha... berbaloi-baloi...