May 8, 2012

Superior Herbal Soup

Last week I bought a packet of this Superior Herbal Soup from Eu Yan Sang, Spring.  It cost about RM15 if I'm not mistaken. Then we went to Boulevard to get 1 whole spring chicken, small size.

Ini lah paket nyer..
Dalam nyer ada ni...

Nak masak, ikut jer arahan yang tertera
A traditional recipe for strengthening digestion.
Masak dalam slow cooker, kalau ayam dah lembut, maksud nyer dah masak la tu..

Jemput la minum... sedap..
Lepas ni nak try masak herbal soup A1 pulak, mane tau sedap, harga mun murah sikit.  Jimat belanja :)

8 comments:

Coffee Girl said...

dayung, A1 memang sedap. i used that sometimes. tapi jarang nak masak-memasak pulak. haha

Mummy Gwen said...

I think the EYS herbs are of better quality. Oh you never chop the chicken into pieces first ah? I do..hehe.

lvynana said...

Coffee gal: ya la, ku suka pake A1 esp masak bakuteh.

lvynana said...

Mummy Gwen: I only chop it into half not into small pieces coz I don't want it to get to 'hancur'.

Nimi said...

A1 sedap. aku suka. but quality wise.. tak kisah la..

lvynana said...

Nimi: sedap ya? kelak cuba, dah beli lum ada masa mok polah gik, mok beli ayam segar baru best.

Tia said...

Mem,
I selalu pakai A1 jugak. Not bad... U masak tulang 'toot' pun nyaman juak...

lvynana said...

Tia: tulang teeet ku slalu masak bakuteh jak ngan AI, pun sik masak ngan lobak putih pun sodap :)