August 6, 2012

Pasar Ramadhan in Kuching

Hujung minggu ni tadi penuh dengan activity jalan2 mencari makan di pasar ramadhan.

Bermula dengan hari Jumaat, kami ke pasar super mini Ramadhan semenanjung, kat Desa Wira je. Tujuan utama nak beli nasi dagang dan nasi tomato. Alangkah kecewa nya pabila kedua-dua menu tu dah pun habis. End up kami beli nasi minyak berlaukkan ayam masak merah, memang puas hati. Tapi Roti John kat situ memang tak sedap.

Hari Sabtu kami ke pasar ramadhan Stutong, beli makanan olok2 untuk anak2 dan air tebu je sebab dah plan nak makan kat My Restaurant malam tu.

Hari Ahad kami ke pasar Ramadhan Bt. 7 pula. Kat situ la beli paling banyak sebab perut tengah lapar.

Sebahagian daripada hasil tangkapan.

Ada nasi briyani, ayam masak merah, bubur pedas, keropok lekor, lemang, curry perut lembu, umai dan air tebu lagi.

5 comments:

Rose said...

Havent gone to Ramadan bazaar this year. Lazy. Maybe because of the weather and health.

Tia said...

boleh tahan juak hasil tangkapan u...penuh pukat...hahaha

lvynana said...

Rose: I won't miss this one out. Loving the food adventure.

Tia: Boleh, sik lamak dah mok raya, ne ada gik mkn2 camtok..hihi.

Coffee Girl said...

Jauh juak pegi sampai bt 7! hehe. aku lom gik try sia, the other day check kat Stutong, ok juakla brg sama, but by the timenya dah 630pm, banyak dpt sedekah sebab sidak dah nak balik. :p

lvynana said...

wah, banyak pahala :)
Bt.7 dkt jak dr rumah gue.