August 28, 2012

My 1st Moussaka

Lately asyik nampak orang masak Moussaka je dalam tv, 1st nampak dalam Hot Guys who Cook, pastu dalam Take Home Chef.

Being an egg plant lover myself, keinginan nak cuba masakan ini teramatlah tinggi. 
Tak pernah pun makan sebelum ni, rasa nyer takde gak restaurant di Kuching ni yang serve
Moussaka (do let me know if you know any).

From what I see, it looks very simillar to Lasagna... Hmmm lagi la teringin.

So yesterday I bought some egg plants, while the rest of the ingredients semua ada di rumah. Btw, here's the recipe.

Anyway, long story short... Tadaaa.. My 1st Moussaka, not bad, not bad at all! 
Moussaka; dengan apa2 badan yang available di rumah
 Definitely going to make more of this...
Senang je, cuma banyak keje sikit, yesterday guna 2 saucepan dan 1 kuali.

3 comments:

Coffee Girl said...

fooh.... cuba closeup sikit? cam sedap no...

sibu food diva said...

ada bagus! this is my boyfriend's favorite. :) his country is next to the origin of Moussaka :)

Ez Vina said...

Coffee girl: sik sempat nak closeup la.

Sibu food diva: mmg bagus, so easy to make these..I'm sure for you it's just 'kacang' :)