April 11, 2011

In my kitchen #4

Kucai + telur

Sayur sawi

Red snapper goreng + kuah kicap + ginger + tomato,
at 1st ingat nak steam, sampai kat rumah rasa macam nak makan ikan goreng pulak, tu la ada tomato sesat dalam kuah kicap nyer tu.

Telur goreng untuk Eugene

Red tilapia

Meat + kacang + sayur masin

Meat bone + sweet corn + carrot

Fish ball + meat ball + baby sweet corn + sawi + tomato

Fish ball + meat ball + vege

Ikan kembung masin

Fried egg plant, ingatkan nak buat macam yang kat Sushi King, tapi takda tepung tempura pulak kat rumah, so pakai je la apa yang ade, nampak kurang menarik tapi rasa nya tetap umph.

6 comments:

Arief Arf said...

thanks, you just made me hungry!
X(

Rose said...

Yeap, you make me hungry and feel like cooking at home. Long time didnt go into my kitchen and put on my cooking cap! hahahah!

Cyril Dason said...

Ikan kembung masin.. Uhh.. hungry already!!

Coffee Girl said...

Banyak betul dish ko dayung? tok sekali makan ka apa? rasa macam Raja jak aku tok mun datang makan di rumah u oooo. Nice!! Yalah ku heran nanga tomato ya dlm kuah kicap ikan goreng ya tek. hehe. sikpa... improvised bah

lvynana said...

arief n rose: welcome :P

cyril: ikan kembung masin pembuka selera, mun makan ngan bubur kosong lagi sodap.

Coffee girl: ohh..tok bukan untuk sekali makan dayung, sik boleh loba gilak makan banyak2..hehe. Biasa ku masak max 3 jenis jak untuk sekali duduk. Suka ambik gambar untuk reference masa depan. Dah tua kelak,dah sikda idea mok masak apa, boleh refer balik, nangga betapa 'kreatif' nya masakan ku dolok2 :)

Nimi said...

byk makan sayur... bagus bagus!