February 7, 2013

Basically

Tolong... Jangan guna banyak sangat Basically dalam speech anda.

Pening kepala saya dengar sorang tu, 95% of his sentence ada perkataan Basically.

*So basically...
*Yes, this is the figure basically..
*Basically this is all..
*basically, basically, basically!

Kita ni orang Malaysia, kalau English macam kureng dan ada hati nak impress Menteri-Menteri, guna jer BM, pasti akan lebih convincing.

Maju lah Sarawak untuk negara.

*Masa makan, terdengar ada orang lain yang siap kira total 88 kali orang tu guna basically.  Ingatkan saya sorang je yang pening, rupa nyer ada orang lain yang lebih extreme.

**Ini satu peringatkan buat diri saya juga.

4 comments:

Ms Tikot said...

Haha... x ada perkataan lain nak disebutnya kali ;-)

ez vina said...

Kali la, atau dah nervous gilak.

willie a.k.a reptoz said...

My friend suka sebut ... ok, ok, ok, ok, ok, ok, ok......

Ez Vina said...

Haha, 'ok', gik ok kali, at least ya short drpd 'basically' :)