February 9, 2009

Eugene & Mummy

My son Eugene is now 2 years, 4 months 2 weeks and 5 days old.

Hari ni mummy bangun lambat, so daddy dah turun kerja awal.
Tinggal la Mummy and Eugene, masa nak bawa Eugene ke rumah babysitter; Eugene yang masih malas-malas atas katil :

Mummy : Eugene, jum pergi rumah Titi (Aunty)
Eugene : Mummy kerja kah?
Mummy : Yoh (yup)
Eugene : Eugene tinggal di rumah jak, baring kat sini dengan dog (sarung bantal dia banyak gambar dogs)

Sedih nyer Mummy dengar, rasa nak jer ambil EL hari ni.

Mummy : Nanti siapa nak bagi Eugene mandi? Siapa nak bagi Eugene makan?
Eugene : Eugene dah mandi, Eugene dah makan (maksud dia yesterday la tu)
Mummy : Mummy kena pergi kerja, nanti mummy belikan chocolate ok?
Eugene : OK. (terus bangun)

Nasib baik la senang nak pujuk si kecil ni.
Mummy misses you already.

6 comments:

Willie said...

Ivynana,

When i read this entry, i just found out that you have a 2 year old son, just like my son. I guess...have not seen their photos. Maybe you prefer to keep a low profile. Hahaha...

One Other ... said...

Dah besar dah Eugene ya... aku gik sik sempat2 nak ngabas. ney gambar tek?

lvynana said...

Willie : yes, same age with ur boy, maybe they will to the same school ;)

One other : kelak aku email auk.

khairul onggon said...

oo tedah kmk nengar anak ktk tok.. yalah mun duak2 keja carik rezeki owh... sik al, mun cuti slallu embaknya jalan mama.. hehe..

fonsusz said...

nang gud boy lah eugene!!!

Sumuk said...

ala eugene dah banyak vocab hihi so cute. Sorry sik sempat betemu balit tok tek. aktiviti mmg full.