February 20, 2009

25 Random Things

Got tagged by Sri Nor Jaiha, tag ni dari Facebook sebenar nyer, saya jawap kat sini jer yer..
Jangan mare...
It took me few days gak untuk buat bende ni.

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged.

  1. Hobi saya makan
  2. Dulu saya kurus, tp sekarang dah gemuk (no. 1 punya pasal la)
  3. Saya suka tengok cerita perang, especially perang zaman dulu², kalo yang modern punya, sekali tembak dah mati tu tak thrill sgt
  4. Saya tak suka tengok cerita hantu
  5. Dulu masuk sekolah cina, ambil subject Mandarin sampai tingkatan 3, tp sekarang tak reti baca tulisan cina pun
  6. Tak suka perjalanan darat jarak jauh, sebab saya cepat mabuk
  7. Suka snorkeling, paling best snorkeling kat Pulau Perhentian. Snorkeling kat Pulau Sapi tak best sgt, sebab byk speedboat yang lalu, saya pun mabuk laut. Ada rezeki nak snokerling kat Pulau Redang
  8. Suka makan keropok lekor yang original dari Terengganu
  9. Cita-cita tak tinggi, masa kecil tak terpikir pun nak masuk university
  10. Paling kurang setahun sekali mesti bercuti ke luar Sarawak.
  11. Benda paling berharga – family
  12. My hubby – my classmate in form 4 and form 5
  13. Tak suka pergi PC fair, sebab terlalu crowded
  14. Malas iron baju, hantar ke laundry jer, pakai baju kronyok pun tak kisah.
  15. Don’t like political issues
  16. Tak suka window shopping, penat tau…prefer online shopping
  17. Suka buat spa treatment
  18. Tak pernah sekolah tadika
  19. Never taken any tuition class, ajar class tuition ada
  20. Suka blogging, walaupun tak reti nak mengarang, dah ada website sejak zaman geocities lagi, tp dah tak ingat url
  21. Masa kecil makan ABC cuma nak kacang sahaja, dah besar ni, nak ABC tanpa kacang pulak
  22. Percayakan kesedarhaan, semua benda mesti kena balance, tak boleh over-acting. So I don’t believe in ‘Buat yang terbaik’ – mcm AF tu, masa final jer buat terbaik, masa lain macam hampeh..buat ape!
  23. Tak nak bagi derma kat peperangan, tak kisah la kepada mangsa ke, kepada yang buat senjata ke. Perfer derma kepada org miskin or bencana alam.
  24. Perenang sungai yang kira hebat, sungai menjadi kawasan permainan masa kecil (Sungai Sarawak Kanan), tp tak suka mandi laut, masin, sakit mata!
  25. Pemalas
Nak tag member yang ada facebook, yang takde facebook pun sila la balas jika sudi:
One other
Sumuk
Reza

8 comments:

Willie said...

Soalan. Keropok ekor atau keropok lekor? (rujuk ke items no 8 of your random thingy) Ahaks! I wonder what it tastes like. Gee...

srie said...

wakakkaa nana... oklaa tuh... tang pemalas tuh include mandi pagi ke? wakakkakakakaa

Sumuk said...

okla. last time aku tag kau.. now u tag aku.. mun no 1 habit aku malas, termasuk malas jawab, boleh kira sik?

kehkeh..

okla. mun sik kerak, rusak.

One Other ... said...

Gemuk apanya engko? kecik je...

Banyak la 25 ni. Kenak sik 10 ka? 12 ke... pisan nak molah tok. Huhuh. balas dendam ye... Ok ok ok.

Sumuk said...

dah jawab dah. senang jer.. syok pulak.

lvynana said...

Willie : corrected oledi, ihiks..mana ada keropok ekor kan, sup ekor ada la nak.

reza said...

adus.. gine maok jawab tag.. kat facebook ka? gilos..

lvynana said...

Srie : mmg malas..sama ngan ko lah..kuikuikui

One other : 25 la, dah aku dpt tag gia ;)

Reza : Auk la, jwp jak dlm facebook, mun sik, bukak jak blog baru..amacam?