August 19, 2011

Dr. Kon medical & skin clinic 2011

This is my 2nd visit for Dr. Kon medical and skin clinic, the 1st time was in 2010,
that time I was having a very bad lips eczema.
The medicine seems to work very well; I don't have any lip problem until today.
Thank God.

But I still have some minor eczema especially on my eyelid and at the back of my palm.
Camne nak pakai eyeshadow kalau kelopak mata asyik gatal jer kan!

Inilah ubat-ubat nyer, bukan semua untuk eczema tau, disebabkan hari tu kebetulan saya demam,
dah memang kena ke clinic untuk minta MC, saya pun pegi je Dr. Kon sambil check kulit sekaligus.

Skin eczema - ubat sapu + lotion
Eye lid eczema - ubat sabu tube kecil tu
yang lain - ubat demam + cough syrup + flu (day) + flu (night) + probiotics

Hasilnya RM120 melayang...

5 comments:

Mummy Gwen said...

So sorry about that. Get well soon ya.

lvynana said...

Thanks dear :)

willie a.k.a reptoz said...

Hello Dayung,

Sakit eh? Bila u sebut nama Dr Kon, teringat aku kartoon character namanya Kon, dalam cerita Bleach.

Tapi bila dah sakit tok, bertambah sakit sebab bil perubatan memang tinggi. Sebab ya lah saya ambil insuran perubatan. Takut takut nanti di hari tua, bil perubatan tinggi. Hehehe!

Coffee Girl said...

RM120! banyak juge ye... sigh, makin melambung-lambung medical fee kinek tok. rasa nak jadi doktor pun ada tok

lvynana said...

Willie: to date, I ada life insuran jak.

Coffee girl: auk, mun ada nama specialist sikit nang sik lari dr RM100 dah..