March 30, 2009

Cactus

My mum and my sis used to love cactus very much, bermacam-macam jenis cactus yang ditanam.
Sekarang mereka dah minat bunga lain pula, cactus dah terbiar begitu sahaja.
Tengok tu, pasu-pasu pun dah berlumut, tapi cactus ni memang tumbuhan tahan lasak, tanpa jagaan rapi pun masih boleh survive lagi.

White Cactus Flower
Orang cakap, kalau cactus putih berbunga, itu menunjukkan petanda yang amat baik. Amen!
Rose Cactus 2

See Rose Cactus 1 here

6 comments:

fonsusz said...

semoga sehat segalanya, Amen! mun sik kluar bunga putih tapi kluar color lain camne?

lvynana said...

bunga warna lain 'ong' ada kurang sikit, still consider very good, coz cactus ni jarang berbunga.

Willie said...

Before this i ada simpan kaktus, but then all died. Uwahahaha

Hazel said...

i am not good in gardening, haha

One Other ... said...

Kacak juak Rose Cactus ya wooo... tapi rosenya sikda jak.

Aku mcm willie juak, tanam cactus, tapi mati selang 3 hari.

lvynana said...

Willie : lupa sirap air kali nak?

Hazel : it's ok, u can learn, or maybe you have other interest/hobby.

One other : oh tedah cactus ya, sik panjang umur nya.