February 22, 2010

Eugene yang confused

Ada beberapa perkataan yang Eugene selalu confuse.

1. sharpen and sapu
Eugene: Nanti Mummy tolong sapu kan pencil Eugene ok.
Mummy: huh..sapu pencil?
Eugene: Tih bah...dak yoh tajam (like this bah, make it sharp)
Mummy: ohh..sharpen..ok

2. pocket and ticket
Eugene: Eugene nak pakai baju yang ada ticket.
Mummy: Baju mana yang ada ticket?
Eugene: Tih bah (sambil menunjukkan baju yang ada pocket)
*Maybe sebab selalu nampak daddy simpan ticket wayang dalam pocket, then masa orang jaga gate minta ticket, daddy akan seluk pocket...erm...rasa nyer macam tu la kot.

3. OK and three
*jauh panggang dari api kan...

Mummy: Ini berapa?
sambil tunjuk syarat macam ni..






Eugene: OK
Mummy: *pengsan*

6 comments:

fonsusz said...

bah...bah...jawapan eugene betul bah OK, simbol tiga lain bah.....

Ivy Metaga said...

eugene cute eh hehehhee...

Coffee Girl said...

Mommy, tih bah! *giving you the OK sign* sikda jauh panggang. nya bijak bah, apinya nanga lain. smart boy!

lvynana said...

fonsus & coffee girl: paduhal mummy nya nok confuse selama tok ka..haha

eugene said...

I terperanjat apabila terserampak dengan tajuk pos ini, Eugene yang Confused, relieved lah tu mengenai the lil eugene bukannya uncle eugene,,,,hahahahahah

take care now and god bless

Willie a.k.a Reptoz said...

Heheh...tak lama lagi terer lah eugene tu.