March 18, 2010

Soup Ayam Hangit

Yesterday I masak chicken soup for dinner. Masakan ini cukup la mudah, bahan-bahan nyer: chicken, ginger, mushroom, sesame oil, sedikit Chinese cooking red wine..pastu boleh lah tikam semua tu dalam periuk, and let it cook.


Sementara menunggu soup tu masak, I buat kerja rumah yang lain. 1st I pergi jemur kain…yup jemur kain waktu malam..pagi tak sempat la; then buatkan susu Emmett terus bagi susu kat dia, dia pun dah merengek sebab nak tidur..


Lebih kurang 1 jam lepas tu baru I teringat kat soup yang masih menggeledak tu, bila tengok, air pun dah nak kering, ada bau hangit lagi tu..


Macammana ni?! Perut dah keroncong; nak keluar makan, Emmett dah tidur pulak.

Nak tak nak I pun cakap kat hubby…


Me: ‘Malam ni, kita makan soup yang ada rasa hangus sikit.’

Hubby: ‘Sekali-sekala makan masakan yang ada rasa hangus pun sedap juga.’

Me: '...'

5 comments:

fLoRanCe said...

heheheh...layap ka smpe hangus...p mena sekali sekala nyaman juak...;p

Kal Jis said...

hehehehe ingatkn ada panggilan hangit jak, rupanya sup hangit pun ada hehehehe...

Hazel said...

thank you so much for d bithday wish
how u know it?

Ivy Metaga said...

hehehe..adoheh sup hangit..tapi suami ktk sporting juak oh..nasib mok makan heehehehe..

lvynana said...

flo: auk nang licin lekak ya.

Kal Jis: Bukan dak Faufau jak ada panggilan hangit nak ;)

Hazel: like you, I like to pamper myself on my birthday as well.

Ivy: nasib badan, dapat bini yang sik pande masak..huhu