March 1, 2011

Honda Insight

All-new Honda Insight Hybrid 1.3

Size nya ada kecil sikit banding dengan Prius,
tapi lebih aerodynamic and lebih sporty look.

Keseluruhannya sangat memuaskan, cuma seat belakang ada rendah sikit, kena berhati-hati ketika masuk kereta, nanti terhantuk kepala pulak.

Kalau booking within 2 days after the launching boleh dapat discount RM500,
tak best la nak booking tanpa test drive dulu kan..

Yang Japan version ada touch screen, tak tau la kenapa kat sini takda, maybe kena tunggu special edition kot.


Customer price for East Malaysia:
Selling price = RM96,623.30
Road tax = RM56
Registration fee = RM60
Handling fee = RM50
Number plate = RM50
Ownership Endorsement fee = RM50
Insurance = RM2,110.70
On-The-Road Price with Insurance = RM99,000.00

*Prices and specifications are subject to change without prior notice.

8 comments:

eugene said...

the price is good..........

Coffee Girl said...

Sexy!!! Are you per chance thinking or trading your faithful steed kelisa for this hot baby?

lvynana said...

Eugene: not bad la the price.

Coffee girl: I'll always be faithful to my kelisa, tp sik tauk la my other half ya, mcm dah hobi pulak tukar-tukar keta, mun sik tukar pun test drive ajak jadi la.

Merryn said...

nice! :)

TimmyLicious said...

hehehe...nice car. tp my other half suka g rush. tp aku suka gik dengan kereta besar besar cam hilux, pajero.

lvynana said...

Biasa la pompuan nang biasa prefer Rush ka, Rav4 ka, banding ngan Hilux gia, mok naik pun shushah :)

Cyril Dason said...

If I had the money, I'd still get my Saga BLM.. hehehe... but the car is look aerodynamic.. not suitable to drive in Kuching sebab Kuching dah byk speed trap =P

lvynana said...

Cyril: dont worry, biasanya Hybrid car ada kurang sikit power nya, maybe sik byk la dapat speed saman ;) Then again, kena tunggu after test drive lok baru dpt komen lebih lanjut.