September 30, 2010

Maxis Centre at The Gardens

27th Sept 2010, 8.44pm at Maxis Centre The Gardens, Midvalley.
Orang masih ramai tapi iPhone4 dah out of stock,
kena tunggu at least 1 minggu lagi.
Kesian Daddy tak dapat nak upgrade,
stock kat Kuching ni bila nak sampai erk..

September 24, 2010

Emmett at 1 year and 1 month

Milestones:
  • dah pandai berjalan
  • ada 4 batang gigi, 2 atas and 2 bawah
  • pandai bye-bye
  • pandai hi-5
  • pandai buat aksi lagu waka-waka
  • pandai bagi ciuman

Vocab:
  • Didi - Daddy
  • Maaam - nak minta makan
  • Up - minta angkat

Fav fruits:
  • Dragon fruit
  • Banana
susah betul nak tangkap gambar dia berjalan, hati-hati sayang, nanti jatuh.

September 23, 2010

Cornflakes Madu

Holiday Hari Malaysia yang lepas, kita sempat buat biskut cornflakes madu,

cara buat biskut ni teramat lah mudah, recipe nya di sini.


Budak ni dah tak sabar, keluar dari oven terus nak makan,
ni yang buat lagi semangat nak buat nih!

September 21, 2010

I love you 2

Eugene: I love you, Mummy.
Mummy: I love you too, Eugene.
Eugene: I love you five.

September 20, 2010

Westwood

The last time we were here was in August 2008. See my post here.

Dulu tempat ni selalu penuh, sometimes we had to wait for almost 1 hour for the food to be served.

But last night, tempat ni nampak lengang, jadi tak perlu tunggu lama untuk makanan dihidangkan.

Macam ni boleh la datang selalu ke sini lagi.Mussel - RM5 for 2 pcs
biasa je rasa nyer, kalau tambah rasa masam sikit lagi sesuai,
tak pun, bagi la lemon slices ke..

Lamb chop - RM10
Hubby's favourite.
Harganya tak berubah pun dari 2 tahun yang lepas.

Spaghetti With Creamy Mushroom Sauce - ok ok je

3rd sewing class - Basic sleeve


Minggu ni belajar lukis lengan baju, mula nya blur juga, kenapa perlu banyak-banyak curve,
then cikgu explain, baru paham yang buat lengan baju perlu ada curve yang 'cantik' baru la tak rasa sendat bawah ketiak or masa angkat tangan.
Next week dah kena bawa kain, baru la ada thrill sikit kan..

September 17, 2010

In my kitchen #2

What's in my kitchen..Fried dory with butter and garlic served with tartar sauce

Homemade tartar sauce

Baby corn + carrots

Calamari ring

Salmon with butter and garlic served with stew sauce

Chicken soup + potato + carrots

September 16, 2010

Flights From Perth To Kota Kinabalu

MELBOURNE, Sept 14 (Bernama) -- Malaysia Airlines will introduce three weekly non-stop flights from Perth to Kota Kinabalu from January 15 next year, complementing the 10 non-stop flights from Perth to Kuala Lumpur.

Flights will depart Perth at 12.40am on Wednesday, Friday and Sunday and arrive in Kota Kinabalu at 6.15am.

From Kota Kinabalu, flights will depart at 6pm every Tuesday, Thursday and Saturday and arrive in Perth at 11.35pm.

Sydney-based Malaysia Airlines regional vice president, Australia and New Zealand, Ignatius Ong, said Sabah was a treasure trove of beautiful islands, lush tropical rainforests, exuberant cultures and exotic wildlife.

"With just over five hours flight time from Perth to Kota Kinabalu, we believe that this new non-stop service will perform well," Ong said in a statement.

"Furthermore, the setting up of Kota Kinabalu as our eastern hub will enable better flight schedules, connectivity and save travel time as customers would not need to stop over at Kuala Lumpur," he said.

The eastern hub will be developed over three stages from November 15 to June 3, with Malaysia Airlines adding new international destinations and frequencies to complement the currently served foreign cities from Kota Kinabalu.

By June 2011, Kota Kinabalu will have the following international flights: daily flights to Taipei and Hong Kong, four weekly to Kaohsiung and Seoul, three weekly to Haneda and twice weekly services to Osaka.

more info at BERNAMA

*bertuah nyer Sabahan.

September 15, 2010

Eugene ke sekolah

Isnin depan dah genap sebulan Eugene masuk sekolah kindergarten.

Dari hari pertama kami memang tinggalkan dia terus masa kelas,
tak nak tunggu kat kawasan sekolah pun.
Kami cuma pesan kat cikgu kalau dia nangis terus call kami.

Setakat ini semuanya berjalan dengan lancar,
cuma dia suka melengah-lengahkan masa sebelum turun sekolah,
nak main game la, nak tengok TV la, nak makan la, nak minum la,
ada-ada saja alasan.
Tapi kalau dah masuk dalam kereta pandai pulak dia cakap..
'Mummy, laju bah, nanti cikgu tanya kenapa Eugene lambat'
or
'Mummy, laju bah, nanti gate sekolah tutup'
ha..tau pun takut.

Topi yang Eugene pakai di sekolah sempena Hari Merdeka.
Selamat Hari Malaysia to all!

September 14, 2010

Onak Bidoyoh

Budak Bidayuh yang baru belajar bahasa English.

Mummy: Siapa nama cikgu Eugene?
Eugene: Teacher

Mummy: What is your name?
Eugene: Eugene
Mummy: How old are you?
Eugene: Eugene

Eugene: Spider dapat fly doh?
Mummy: No

Eugene: But I saw in TV, spider dapat yoh fly bah.
*pengsan*

September 9, 2010

Chef At Home

Location : somewhere opposite the Petronas station, Hui Sing Garden.


Garden & casual diningMenuCordon Bleu - RM16
(dalam menu tulis Cordon Blue - gambar kat bawah)
Deepfried chicken breast stuffed with ham and cheese
accompanied by salad & baked potato or fries
Panfried garlic butter fish - RM12
accompanied by salad & baked potato or fries
Ayam tu ada keras sikit, kalau lebih lembut and juicy lagi best.
Ikan tu memang sedap, lemak berkrim, masam masin memang cukup rasa.
Hidangan kena tunggu lama sikit, mungkin sebab kami datang terlalu awal , dalam 6pm+ gitu.

*latest update (April 2013), they have moved to somewhere near Saberkas.

September 8, 2010

Ramadhan Buffet @ Four Points Sheraton Pt.6

Roti Canai

Roti John

Pizza

Pasta
see Ramadhan Buffet @ Four Points Sheraton Pt.5 here

Ramadhan Buffet @ Four Points Sheraton Pt.5

keropok

cakes + pastry


mussels + scallop

see Ramadhan Buffet @ Four Points Sheraton Pt.4 here

Ramadhan Buffet @ Four Points Sheraton Pt.4

Roasted Arabic lamb + rice + prawn

pasta + chicken rice + fried chicken

pasta + kurma +pineapple + rose apple

fish ball + satay

see Ramadhan Buffet @ Four Points Sheraton Pt.3 here

September 7, 2010