September 20, 2010

3rd sewing class - Basic sleeve


Minggu ni belajar lukis lengan baju, mula nya blur juga, kenapa perlu banyak-banyak curve,
then cikgu explain, baru paham yang buat lengan baju perlu ada curve yang 'cantik' baru la tak rasa sendat bawah ketiak or masa angkat tangan.
Next week dah kena bawa kain, baru la ada thrill sikit kan..

5 comments:

Nimi said...

fuh.. mcm add math pun ada. biar betul ni..

TimmyLicious said...

kelas molah baju kah? hehehe dapa buka kedai jahit tok lak...hahaha...lak ku ngantar seluar ku

Hazel said...

saya tak minat o buat baju, susah betul...gd luck

lvynana said...

Nimi: itu la pasal..

Timmy: jangan, kamek nok belajar polah baju ladies jak, seluar laki susah la.

Hazel: luck...indeed I need lots of them :)

mizzyN said...

uuu belajo jahit baju. good luck