March 26, 2012

Sewing on weekend

Disebabkan cuaca yang begitu panas semenjak 2 menjak ni, maka aktiviti garderning saya tidak dapat dijalankan.

Masa bersembunyi di rumah dimanfaatkan sepenuhnya dengan hobi baru iaitu ... menjahit.

Inilah hasilnya, tukar alas bantal yang dah kurang menarik serta seluar tidur Emmett yang pertama, hasil tangan ibu sendiri... (dengan bangganya).

It took me 3 hours to sew that angry birds pant while watching Life Unexpected back to back. Not bad huh for 1st trail.

Ni nak kena menjejakkan kaki ke kedai kain lagi, stock kain cotton putih dah habis.

Ingatkan nak jahit seluar sekolah Eugene sekali, tapi masih kurang confident, rasa nya kene hantar ke kedai gak la, lagipun takda machine jahit sisi di rumah, camne pun mmg kene hantar tailor gak.

Ermm.. Apa lagi idea yang menarik untuk minggu depan erk?
Nak tukar span baju kurung and..??
Kat mana ada ajar knitting di Kuching, ada sesiapa yang tau tak? Teringin pulak nak belajar.

2 comments:

Rose said...

Boleh tahan hobby baru!!

lvynana said...

sometimes having new hobby/activity can really brighten up my days :)