June 4, 2013

Throw Pillow cover

Cuti Gawai yang agak panjang ni dimanfaatkan dengan DIY Throw pillow cover.

One 1st day of Gawai, kami celebrate at my parents' place, on 2nd day kami ke kampung belah hubby. 

Hari yang lain, kami duk rehat-rehat kat rumah je.  Sambil tu sempat siapkan toss pillow cover.

Percubaan kali pertama ni membuahkan hasil yang amat muaskan.

Yang brown tu cover asal, yang bunga-bunga cover baru.

Yang ni pulak, cover ke-2 on the 2nd day.

1 hari buat 1 je, sambil santai-santai gitu kan.

Puas hati sangat, lain kali nak buat lagi lah.. Seronot sgt.


2 comments:

Nimi Momo said...

cantik! bestnyer ko pandei jahit! aku jeles! byk benda aku maok polah, tapi aku sik pandei guna sewing machine :(

Ez Vina said...

Aku pun cuba2 jak, beli machine pun nok manual ya, masa kecik lok slalu kaco machine my mum, ya la tauk juak camne nak pake tek.