April 5, 2015

Top Spot - Ling Long Seafood

Dah lama sungguh kami tak ke Top Spot.  So baru-baru ni kami pergi early dinner kat situ, saja pergi awal sebab nak elak masa menunggu yang lama.

Before pergi, dalam kepala dah set nak makan ketam, dah sampai sana, tengok kerang besar-besar terus tukar plan.

End up we had..
Ikan kukus
Kerang halia kicap - kerang size besar ni sangat la menggoda, tapi lain kali saya akan pilih kerang kecil, jenuh kunyah yang besar ni.
Cangkuk manis telur - wajib untuk Eugene

Air..
Saya minum air tebu special, ada lemon dan asamboi, sedap giler, harga RM3.50

Milo ais n teh o ais

Harga makanan dengan 2 mangkuk nasi, tidak termasuk air, RM57, okla kan?!

6 comments:

Rose said...

Me too. Long time did not dine there.

All my favourite dishes!!

Coffee Girl said...

Fooh! Fat clams! mun masak kuetiaw goreng kerang, nyaman ya sedap senang nampak.

Ez Vina said...

Hi Rose, maybe we always relate this place with tourist, I know I do.

Ez Vina said...

Wah good idea ya Coffe girl.

Sharon D said...

I love cangkuk manis. One of my favourite vegs. These clams are the biggest I have ever seen...lol. No wonder you changed your mind. ^.^

ez vina said...

Hi Sharon, yup the clam is huge, penat saya kunyah.