March 28, 2015

GST

Semua orang cakap pasal GST, saya pun nak cakap pasal GST.

Alkisahnya, hari Khamis tadi saya cuti satu hari, nak uruskan apa yang patut diuruskan dan nak beli barang dapur sikit sebelum GST dilaksanakan.

Bila sampai di rumah, tengah kemas-kemas barang yang baru dibeli, terjumpa resit H&L tempat saya beli barang tadi.

Tengok ni, belum apa-apa lagi dah ada GST charge. 

Macammana pulak diorang dapat figure tu, barang apa yang ber-GST, barang apa yang tiada, macammana nak tau?

Gue nak jimat tapi strategy tak menjadi da...

3 comments:

Sharon D said...

haaa..geram betul!

ez vina said...

kan.. saya pun sangat geram.

Coffee Girl said...

sama... diapers pun dah naik.