July 24, 2009

Nur Kasih

Haih, macam mane la aku boleh terjatuh cinta dengan cerita Nur Kasih, setiap Jumaat kol 9pm di TV3. Walhal aku ni bukan la jenis yang minat drama melayu pun, kalau drama cina, korea, japan aku memang layan. Setakat ni drama melayu yang boleh masyuk pun drama yang ringan-ringan gitu.. macam Sunsilk - Impian Ellyana ke. Crita Nur Kasih ni mmg totally lain la, penuh keagamaan, tapi aku boleh layan la pula. Kesian tau tengok pompuan tu, tak kisah la agama apa sekali pun, tak baik buat orang macam tu..kan kan kan.



8 comments:

Big Momma said...

me too. i pun pemilih juga kalau malay drama nie... but this one mmg memaut hati. same producer for 'sepi'.

lvynana said...

oohh..lum gik nangga crita sepi.

Willie said...

I jarang gak tengok cerita melayu. tetapi kadang kadang, minat la...

Ivy Metaga said...

eh kmk suka juak tgk drama tok, mula2 masa tgk iklan ingatkan sik best, sekali di pertengahan cerita, masa part nya dah kawen ngan nur ya, trus terpikat hati kmk mok tgk hehhe

malam tok mst tgk ;)

Ms Tikot said...

I pun suka cerita tok, kesian dgn Nur...

Hazel said...

saya pun tidak suka tengok cerita Melayu, is not real and natural

mR.sEmBaNg said...

masih ada lagi drama melayu yg berkualiti..

lvynana said...

Ivy : ada nangga sik mlm ya tek? Kamek nangga, yeay.

Ms Tikot : Auk, pande nya berlakon.

Hazel : Yup, only a few that I can watch.

Mr. sembang : Memang ada, perlu pilih berhati2, kalau tak buat sakit ati je nanti ;)