July 14, 2009

Mead Johnson

Bebelan hari ni, harga susu naik lagi.

Kami biasa nyer beli stock susu formula masa ada promosi.

Sebulan lepas, kami dah beli 3 tin 1.7kg enfagrow, masa tu harga nyer RM82.90.

Sebab stock dah nak habis, this weekend kami kena buat stock-up, tengok-tengok harga dah melambung ke RM91.90 kat tempat-tempat lain, dan RM90.90 kat Boulevard, wah naik sebanyak RM8+

Dah naik banyak sangat macam ni, kena la kami survey option lain juga kan. Sustagen Junior 650gm RM25.60 vs Enfagrow 650gm RM37.90.

erm...nak tukar ke tak? 2nd baby nanti nak bagi susu apa pulak? Dilemma...

*****
My previous post on this issue, in my other(old) blog.
1 July 2008, Enfagrow naik harga lagi!

Previous Price : 1.8kg = RM74

New Price : 1.7kg = RM82


Dah la harga naik, berat pun dah kurang, betul² lah segaja nak mengaburi mata pengguna.


Price baru jer naik on last Nov 2007 from RM60.90 to RM70.90, belum sethn dah naik lagi, total increase is more than RM20 in less than 1 year!

p/s : tak sedar pulak bila harga naik from RM70.90 to RM74 tu…dah lost track da…

*****
11 Nov 2007, Last week we bought a tin of Enfagrow A+ 1.8kg for RM60.90, this week the same formula cost us RM70.90, naik RM10+. In one month we spend RM283.60 for baby formula alone.

Harga barang semua naik, all (or partly?) because of gaji government servants naik, orang yang kerja private camne pulak… huhuhu… apa nak jadi dengan economy m’sia nih!

9 comments:

Willie said...

Adeh...susah nya..poket kosong lagi la ni.

eugene said...

ya,thank god, anak anak saya dah tidak banyak minum susu dah. Dulu dia juga minum Enfagrow,selang bulan you beli, selang bulan harga naik lagi,,,,

what to do, they say this milk good,so we ibubapa got no choice what the good good one for anak.

moga moga,bila anak anak besar kelak, dia orang dapat berikan yang best best untuk orang tuanya.

i pray it shall come through hahahah

lvynana said...

Willie : itu la pasal.

Eugene : Yup, we parents always want the best for our children, as long as we can still afford it, why not, right.

Ivy Metaga said...

adohai...mmg susu budak2 lebih mahal ohh..

MB Tuition Centre said...

i still got 2 babies need milk one, see have to save save $

lvynana said...

Ivy : yup, susu yg tua murah gik, minum susu cap junjung pun bole :)

MB : sometimes have to sacrify other things, to get a good milk for our babies.

reanaclaire said...

tadi news announced taxi fares naik, so more or less semua pun naik.. get ready for expensive barang again... sigh...

Kris and Nadia said...

allalala.. bankrupt la kita nda lama ni tau..adui2...

lvynana said...

reanaclaire : yup, another 'economy-wave'

Nadia : nanti dah ada anak lagi bankrupt..huhu